مواد اولیه مناسب برای ارتقاء یک آشپز در حرفهی خود، رزومه آشپزی است. یک تست ساده در دنیای آشپزی وجود دارد: پختن املت! هر چند املت یک غذای ساده برای صبحانه است اما یک آشپز برای درست کردن آن به زمان، مهارت، مواد اولیه خوب و حرارت احتیاج دارد. رزومه کاری برای یک آشپز هم چیزی شبیه به املت است؛ قبل از اینکه صاحب یک آشپزخانه به شما اجازه دهد از گرانترین مواد برای پخت یک غذا استفاده کنید، باید مطمئن شود که آیا اصول اولیه را بلد هستید یا خیر. بنابراین ابزار کار شما برای کار در یک آشپزخانه خوب و مجهز، داشتن یک رزومه حرفهای آشپزی است و ما قصد داریم راه تنظیم آن را به شما بیاموزیم تا بتوانید در کمترین زمان مهارتهای آشپزی خود را به کارفرما نشان دهید.
سرآشپزها آشپزهایی هستند که از آموزش کارکنان و ایجاد منو گرفته تا تهیه مواد اولیه و سرویس غذا را مدیریت میکنند. آنها یا آشپزی میکنند و یا بر آشپزها، آشپزخانه، ماشینهای ظرفشویی و سایر خدماتی که در یک آشپزخانه انجام میشود نظارت میکنند. غذا خوردن از نیازهای ضروری هر فردی است و صنعت غذا یکی از صنایعی است که بازار کار در آن همیشه خوب است و همیشه تقاضا برای استخدام یک آشپز حرفهای و خبره وجود دارد.
احتمالاً برای شما پیش آمده که در رستوران مورد علاقه خود قدم بزنید و از کارفرمای آن محل بپرسید که آیا قصد استخدام آشپز دارد یا خیر. شاید به نظر بیاید استخدام آشپز کمی غیر رسمیتر از سایر مشاغل باشد و خیلی با جذب و فیلتر کردن آنلاین نامزدها سازگار نباشد اما امروزه پیشرفت تکنولوژی بر همه مشاغل از جمله آشپزی تاثیر گذار بوده و برای اینکه پرستیژ شما حفظ شود و در شغل خود حرفهای دیده شوید، داشتن رزومه آشپزی یک قدم بسیار بزرگ و مهم برای دستیابی به شغل ایدهآل یک آشپز است.
از آنجاکه صنعت رستورانداری و استخدام آشپز هنوز بر اساس ارتباطات و آشناییها رواج دارد، لازم است رزومهای بنویسید که تمام مهارتهای شما به عنوان آشپز در این فایل در دسترس کارفرما قرار بگیرد. گردش مالی رستورانها معمولاً بسیار بالا است اما به طور معمول رستورانها سالانه تعدادی از کارکنان و آشپزهای خود را با کولهباری از تجربه و مهارت و سرمایهای که صرف آموزش آنان شده، از دست میدهند که این یک چالش بزرگ برای صاحبان رستوران است. اما این خلا، یک فرصت مناسب را برای شما به وجود میآورد تا تعهد خودتان و استقامت برای کار در ساعات طولانی را در رزومه به کارفرما نشان دهید.
خلاصه رزومه آشپزی باید شامل ویژگیهای شخصیتی، مهارتها و سوابق کاری شما باشد. خلاصه رزومه طعم کاری که شما میتوانید انجام دهید را به صاحب رستوران میچشاند. در این که قبل از غذا پیش غذا سرو میشود علتی وجود دارد؛ اینکه اشتهای شما را زیاد کند تا از غذای اصلی بیشتر لذت ببرید. این دقیقاً همان کاری است که خلاصه رزومه با رزومه انجام میدهد. در واقع خلاصه رزومه پیش غذایی است که تمایل خواننده رزومه را برای مطالعه ادامه مطلب بیشتر میکند. لازم است هر ویژگی جذاب شخصیتی، مهارتی و کاری که دارید را با چاشنی اهداف کاریتان در این بخش بنویسید.
در بخش پروفایل رزومه آشپزی، خلاصهای از مشهورترین رستورانهایی که در آن کار کردهاید، تعداد پرسنلی که تحت مدیریت شما بودهاند و تعداد غذاهایی که در منو ایجاد کردهاید را بیان کنید.
نمونه خلاصه رزومه آشپزی
مثال اول: سرآشپز ناهارخوری با 6 سال سابقه در پخت غذاهای ژاپنی و تایلندی. دارای مهارت در طبخ انواع سوپ و سالاد آسیایی. تجربه رهبری یک تیم 4 نفره در یک رستوران مجلل که به عنوان بهترین رستوران غذاهای آسیایی شناخته شده...
مثال دوم: سرآشپز خلاق و منظم با 3 سال تجربه در آشپزی غذاهای ایرانی. تنظیم یک منوی 14 موردی از انواع غذاهای دریایی و خورشتی و آموزش به 6 نیروی کار جدید در رستوران. دارای سابقه کار در رستورانهای هتل و سالنهای پذیرایی...
در بخش سوابق کاری کوتاهی نکنید. وقتی رزومه خود را به صاحب یک رستوران نشان میدهید، احتمالاً اولین بخشی که توجه او را جلب کند بخش سوابق کاری باشد. مطالعه بخش سوابق کاری در رزومه آشپزی به کارفرما کمک میکند به سرعت شما را ارزیابی کند و تصمیم بگیرد که آیا برای استخدام شما وارد مرحله بعد بشود یا خیر. هر تجربه کاری برای آشپز، یک چیز جدیدی را به او آموخته و یک مهارت بر مهارتهای او افزوده است. تجربیات کاری را با فرمت زمانی معکوس بنویسید و اگر تازه مشغول به کار شدهاید حداقل باید به دو مورد از تجربیات خود اشاره کنید. وظایف خود را به طور مشخص شرح دهید و هر جا که ممکن است از حقایق کمی برای بیان موفقیتها و دستاوردها استفاده کنید.
در تجربیات کاری رزومه کاری آشپزی به موارد زیر اشاره کنید:
فراموش نکنید که به مسئولیتهای دیگری که علاوه بر پخت و پز داشتهاید اشاره کنید. آیا مسئولیت استخدام و آموزش کارکنان بر عهده شما بوده؟ آیا به توسعه آشپزخانه و غذاخوری کمک کردهاید؟ آیا منو درست کردهاید؟ آیا مسئولیت حمل و نقل و موجودی مواد اولیه بر عهده شما بوده؟ همه اینها را بیان کنید و برای اینکه بدانید دقیقاً چه مواردی را میتوانید به این بخش رزومه خود اضافه کنید، نمونه رزومه آشپز را دانلود و بررسی کنید.
هرچند که بسیاری از مهارتهای کاری یک آشپز در سوابق و تجربیات کاری او بدست میآید اما نباید اهمیت بخش سوابق آکادمیک را دست کم بگیرید. آموزش رسمی به شما کمک میکند تا مشاغل پر درآمدتر و حرفهایتری را بدست آورید و نشان میدهد که شما تنها به دنبال بدست آوردن شغل آشپزی نیستید بلکه به این حرفه علاقمند هستید. نام موسسهای که در آن آموزش دیدهاید، گواهینامهها و مدارکی که کسب کردهاید و دورههایی که در آن شرکت کردهاید را در بخش سوابق آکادمیک رزومه آشپزی بیان کنید و این سوابق شاید همان چیزی است که شما را از استخدام در یک رستوران معمولی به دستیابی به شغلی پر درآمد در یک رستوران چند ستاره و مشهور ارتقا میدهد.
از بزرگترین نگرانیهای صاحب یک رستوران در هنگام استخدام یک آشپز جدید این است که تغییری در نرخ گردش مالی رستوران ایجاد شود. بنابراین کارفرما باید اطمینان حاصل کند که مهارتهای شما در جهت کمک به رشد گردش مالی و افزایش رضایت مشتریان از رستوران است. مهارتهای یک آشپز علاوه بر مهارتهای آشپزی شامل توانمندی تعامل هم میشود. ارتباطات و همکاری و کار سخت کوشانه از جمله مهارتهایی است که برای یک آشپز بسیار ضروری است.
لیست مهارتهای مورد نیاز یک آشپز:
علاوه بر همه اینها، بسته به محلی که در آن کار میکنید ممکن است زبان مادری کارمندان و مشتریان آشپزخانه با شما متفاوت باشد و از این رو تسلط به زبان بومی آن محل ضروری است. دانستن چند زبان یک مزیت بزرگ برای آشپزهایی محسوب میشود که متقاضی کار در مکانهایی که پتانسیل گردشگری خوبی دارند هستند.
به رزومه خود مانند آشپزخانهتان نگاه کنید و آن را تمیز و منظم بسازید. هر چند که مهارتهای شما تمیز و صیقلی باشند اگر در یک قالب نامنظم و آشفته قرار داده شود پیغام بدی را به خواننده رزومه منتقل میکند. توصیه میشود نمونه رزومه آشپزی را بررسی کنید و یک رزومه جذاب در یک قالب ساده تنظیم کنید تا صاحب رستوران بتواند در کوتاهترین زمان اطلاعات مفید و کاربردی رزومهتان را هضم کند.
بعد از ساخت رزومه با انواع مواد اولیه و چاشنیهای مناسب حالا نوبت سرو آن است، قالب و فرمت رزومه به منزله ظرفی است که محتوای آماده شده را در آن سرو میکنید و به خورد مخاطب میدهید پس یک قالب جذاب و تر و تمیز با یک فونت خوانا را برای ارائه رزومه خود استفاده کنید. حالا رزومه را در فرمت PDF ذخیره و به رستوران مورد علاقهتان ارسال کنید.
برای صرفه جویی در وقت و اطمینان از انتخاب یک قالب مناسب میتوانید از قالبهای آماده رزومه ساز آنلاین CVresume.ir استفاده کنید و یک رزومه حرفهای آشپزی تحویل بگیرید.
در گذشته داشتن رزومه برای یک آشپز ضرورتی نداشت و آشپزها بیشتر از طریق ارتباطات با صاحبان رستوران استخدام میشدند اما امروزه داشتن رزومه از ضروریات در هر شغلی است. شاید شما بتوانید از طریق ارتباطات و آشنایی در آشپزخانه یک رستوران یا غذاخوری یا کافه استخدام شوید اما برای استخدام در یک رستوران چند ستاره و حرفهای لازم است حتماً یک رزومه کاری آشپزی را چاشنی کار کنید و میزان استعداد و توانمندی خود را در یک فایل یک یا دو صفحهای به صاحبان رستوران نشان دهید.
مهارتها در رزومه آشپزی چیزی فراتر از غذاهایی است که شما قادر به طبخ آنها هستید؛ برای استخدام به عنوان یک آشپز باید در مورد نوع پخت غذاهای خاص، نگهداری و سفارش مواد اولیه، ارتباط با دیگر کارکنان رستوران و تهیه و تنظیم منو مهارتهای لازم را داشته باشید. ضمناً داشتن سوابق تحصیلی و آکادمیک در این رشته یک مزیت محسوب میشود.
ساخت رزومه حرفهای به همراه ترجمه رزومه در 10 دقیقه به کمک هوش مصنوعی
ساخت رزومه رایگان