در هنگام نوشتن رزومه حرفهای این سوال را خود میپرسید که از چه فونتی استفاده کنم که مناسب رزومه من باشد. اگر به این سوال در همان ابتدا پاسخ داده نشود همیشه درگیر آن خواهید بود و علت شکست در استخدام را هم به نوع و اندازه فونت رزومه خود ربط خواهید داد. با ما همراه باشید تا پاسخ این سوال را به شما بدهیم.
یکی از ارکان و عناصر رزومه، انتخاب یک فونت مناسب، خوانا و جذاب است. اولین چیزی که توجه خواننده رزومه را جلب میکند و باعث میشود تا انتها رزومه را بررسی کند ظاهر رزومه و فونت متن است. فونت به محتوای رزومه شخصیت میدهد. سهل انگاری در مورد انتخاب فونت مناسب رزومه قطعاً تبعات و تاثیرات منفی بر کلیت رزومه دارد. بنابراین رزومه با هر موضوعی که باشد و با هر زبانی که نوشته شده باشد باید با یک فونت مناسب تنظیم شده باشد. در ادامه با بهترین فونت های انگلیسی و فارسی برای نگارش رزومه آشنا میشویم.
اهمیت انتخاب فونت مناسب برای رزومه چیست؟
برای بسیاری افراد، فونت رزومه اهمیت چندانی ندارد و در انتخاب آن توجه کافی نشان نمیدهند. این یک باور غلط است که هر نوع فونتی را میتوان در رزومه استفاده کرد و نباید بر این مبنا عمل شود. در واقع فونت رزومه ماهیت محتوا را در دید اول مشخص میکند و یک رزومه به ظاهر ساده را به رزومه حرفه ای تبدیل میکند این از آن جهت است که هر فونت برای خود شخصیت و روانشناسی خاصی دارد که بر خواننده رزومه تاثیرگذار است.
در انتخاب فونت رزومه چه نکاتی را باید در نظر گرفت؟
- فونت ساده باشد و از فونتهای نمایشی استفاده نشود. در عین حال که یک رزومه حرفه ای و زیبا تنظیم میکنید، فونت را ساده انتخاب کنید تا تمرکز خواننده را از محتوای رزومه منحرف نکند.
- فونت خوانا باشد و بهتر است از فونت های نستعلیق و خوشنویسی استفاده نشود. یکی از اصول اولیه رزومه نویسی این است که متن واضح باشد تا کارفرما برای خواندن آن به زحمت نیافتد.
- سایز فونت مناسب و بین 10 تا 12 باشد. خواندن رزومه برای خواننده باید راحت و آسان باشد بنابراین فونت های ریز انتخاب خوبی برای تنظیم رزومه نیستند.
- فونت متناسب با رده سنی بزگسالان باشد و از فونت های کودکانه استفاده نشود. مخاطب رزومه افرادی با رده سنی بالا هستند بنابراین نباید از فونت های بچگانه در تنظیم رزومه استفاده شود در غیر اینصورت یک رزومه حرفه ای نخواهید داشت.
- از فونت های فانتزی استفاده نکنید. فونت رزومه باید جدی باشد همانطور که محتوای آن جدیت دارد و آینده شغلی یا تحصیلی یک فرد را مشخص میکند.
- حداکثر از دو نوع فونت در رزومه استفاده کنید. این کار رایج است که برای جدا کردن بعضی مطالب و جذابتر کردن رزومه از دو نوع فونت که البته با هم سنخیت و تشابه داشته باشند استفاده میشود.
بهترین فونت برای رزومه نویسی کدام است؟
فونت های سریف
این دسته از فونت ها، فونت هایی هستند که در انتهای هر حرف یک کشیدگی دارند. این نوع فونت ها قدیمی تلقی میشوند اما در عین حال مودبانه و کلاسیک هستند. فونت های سریف، شما را فردی قابل اعتماد، محترم و سنتی نشان میدهند.
انواع فونت های سریف انگلیسی که برای رزومه قابل استفاده هستند:
- Didot: اگر در یک صنعت خاص و خلاقانه کار میکنید این فونت میتواند پیام خلاقیت شما را در رزومه به خواننده منتقل کند.
- Georgia
- Cambria
- Constantia
- Merriweather
- Palatino
- Usherwood
- Source Serif Pro
فونت های سنس سریف
این دسته، نسبت به فونت های سریف سادهتر هستند و در انتهای حروف کشیدگی ندارند. نسبت به دسته قبل، خواناتر و مدرنتر و برای نوشتن رزومه رایجتر هستند. فونت های سنس سریف شما را فردی به روز و مدرن نشان می دهند و برای انواع رزومه ها قابل استفاده هستند و انواع مرسوم این فونت ها شامل موارد زیر است:
- Arial: این فونت خوانا و منظم است و یکی از ساده ترین و اولین انتخابها برای رزومه نویسی است.
- Helvetica
- Gill Sans
- Franklin Gothic
- Corbel
- Banda
- Raleway
- Kabel
- Proxima Nova
از بهترین فونت های فارسی که میتوان در نگارش رزومه از آن استفاده کرد فونت های ساده و خوانایی مثل B Mitra و B Nazanin هستند.
از چه فونت هایی نباید در رزومه نویسی استفاده شود؟
یکسری فونت ها هستند که نباید در نوشتن رزومه از آنها استفاده شود چرا که تاثیر منفی بر خواننده رزومه دارند و نمیتوانند به درستی محتوای رزومه را به خواننده آن منتقل کنند.
- فونت های ناخوانا و کودکانه
- فونت های کمیک و غیر جدی
- فونت های دست خطی و نوشتاری و غیر رسمی
- فونت های نوآورانه و غیر مرسوم
- فونت های زخیم