چطور برای آلمان رزومه بنویسیم؟ چه نکاتی را در نگارش رزومه آلمانی باید رعایت کنیم؟ باید و نبایدهای ساخت رزومه آلمانی چیست؟ رزومه آلمانی را به چه زبانی باید نوشت؟ اینها سوالاتی هستند که قبل از اقدام به نوشتن رزومه آلمانی باید از خود بپرسید. ما در این مقاله به این سوالات مهم در قالب نکات حرفهای و کارشناسی شده پاسخ دادهایم.
کشور آلمان بدلیل شرایط اقتصادی و رفاه خوبی که دارد مستعد جذب نیروی کار خارجی است و افراد زیادی برای مهاجرت و کار به این کشور تلاش میکنند. بسیاری افراد فکر میکنند نوشتن رزومه برای آلمان کار دشواری است اما همانطور که نوشتن رزومه را با استفاده از اصول رزومه نویسی آن میتوان به راحتی انجام داد، این در مورد رزومه آلمانی هم صدق میکند. ساخت رزومه آلمانی مهمترین قدم برای اخذ اقامت این کشور است بنابراین برای بدست آوردن یک شغل مناسب در کشور آلمان باید اصول رزومه نویسی برای آلمان را رعایت کنیم و طبق قوانین این کشور رزومه را تنظیم کنیم.
نکات و مراحل نوشتن رزومه به سبک آلمانی
برای نوشتن رزومه آلمانی، مراحل زیر را قدم به قدم پیش بروید:
نکته اول: طراحی
زمانی که در حال طراحی قالب برای رزومه هستید، باید این نکته را در نظر بگیرید که قالب را طوری طراحی کنید که برای کارفرما و خواننده رزومه جذاب و به آسانی قابل خواندن باشد. چرا که زمان کوتاهی برای بررسی رزومه شما توسط کارفرما صرف میشود و این زمان کوتاه چند ثانیهای ممکن است سرنوشت شما را به کلی تغییر دهد.
رزومه به منزله کارت تجارت شماست و انتظار میرود که تمام مهارتها، تجارب و سابقه شما را نشان دهد. برای تنظیم رزومه از یک نوع فونت خوانا با سایز 11-12 استفاده کنید و فونتهای رنگی و ایتالیک را فراموش کنید. به طور معمول رزومه یک صفحهای است و نهایتاً میتواند تا دو یا سه صفحه هم تنظیم شود. برای قالب رزومه آلمانی میتوانید به راحتی از قالبها سایت CVresume.ir استفاده کنید.
نکته دوم: ساختار و فرمت
فرمت رزومه آلمانی شامل موارد زیر است:
- اطلاعات شخصی (Persönliche Daten)
- خلاصه رزومه (Kurzprofil)
- سوابق کاری (Berufserfahrung)
- سوابق تحصیلی (Ausbildung)
- مهارتها (Kenntnisse und Fähigkeiten)
- علایق و سرگرمیها (Interessen und hobbys)
نکته سوم: محتوای رزومه آلمانی
هیچ کارفرمایی علاقمند به خواندن اولین تجربه کاری غیر مرتبط شما نیست؛ برای مثال اینکه در یک کافه کار کردهاید یا آخر هفته یک شغل دوم دارید که ربطی به شغل درخواستی شما ندارد. درواقع نباید همه اطلاعات و جزئیات کاری و زندگی خود را در محتوای رزومه وارد کنید، تنها و تنها اطلاعات مرتبط و مفید را در رزومه بنویسید و از نگارش مطالب اضافی خودداری کنید.
نکته چهارم: اطلاعات شخصی
در نوشتن رزومه یا CV به زبان آلمانی تنها آن اطلاعات شخصی را وارد کنید که به کارفرما در ارتباط با شما و فهمیدن اینکه شما که هستید کمک کند.
- عکس در رزومه آلمانی: در رزومه آلمانی از یک عکس پرسنلی با کیفیت و خوب استفاده کنید. دقت کنید عکس حتما باید حرفهای و پرسنلی باشد.
- نام و نام خانوادگی: نام و نام خانوادگی خود را با یک سایز بزرگتر و به صورت بلد بنویسید.
- شماره تماس و آدرس ایمیل: در صورتی که شماره تماس آلمانی دارید آن را وارد کنید و در غیر این صورت شماره تماستان را با کد کشوری که در آن هستید وارد کنید. از یک آدرس ایمیل معتبر استفاده استفاده کنید.
- آدرس محل سکونت: آدرس محل زندگی از جمله مواردی است که در رزومه آلمانی باید وارد شود.
- سن و تاریخ تولد: بر خلاف بعضی کشورها، سن و تاریخ تولد در رزومه برای آلمان باید نوشته شود.
- شهروند کدام کشور هستید.
- وضعیت تاهل و تعداد فرزندان.
نکته پنجم: خلاصه رزومه در رزومه آلمانی
اجباری برای نوشتن خلاصه رزومه در رزومه آلمانی وجود ندارد اما در صورتیکه متن خلاقانه و جذابی برای این قسمت بنویسید به تاثیرگذارتر شدن رزومهتان کمک میکند. یک پاراگراف دو الی چهار خطی را برای خلاصه رزومه در نظر بگیرید که در ابتدای رزومه و قبل از تجربیات کاری باید نوشته شود. خلاصه رزومه، تجربیات کاری و تحصیلی و مهارتها و علایق شما را به طور کلی به خواننده رزومه معرفی میکند.
نکته ششم: تجربیات و سوابق کاری
سوابق کاری خود را به صورت زمانی بنویسید. به این معنی که از آخرین تجربه کاری خود به اولین سابقه مرتبط به تربیت بنویسید. این بخش باید شامل نام کمپانی، شهری که در آن مشغول به کار بودهاید و مدت زمان اشتغال به کارتان باشد. همینطور سمت شغلیتان را در آن شرکت بنویسید و وظایف و مسئولیتهایتان را لیست کنید. در بهترین حالت از چهار الی هشت بولت پوینت استفاده کنید.
نکته هفتم: سوابق تحصیلی در رزومه آلمانی
همانند سوابق کاری، سوابق تحصیلی را هم به صورت زمانی و از اخیرترین به اولین سوابق بنویسید. به خاطر داشته باشید که سوابق تحصیلی باید شامل نام محل تحصیل، مدرک و درجه تحصیلی و مدت زمان اشتغال به تحصیل باشد. به پروژهها و افتخاراتتان در این دوره اشاره کنید.
نکته هشتم: زبان
میزان تسلطتان را بر زبانهای خارجی با دقت و صداقت بنویسید. برای درجه بندی میزان تسلطتان بر زبان از مقیاسهای اروپایی استفاده کنید. همچنین مهمترین نکته برای اخذ اقامت در آلمان تسلط به زبان آلمانی است بنابراین به میزان تسلط خود بر زبان آلمانی هم در این بخش اشاره کنید و رزومه را به زبان آلمانی بنویسید.
نکته نهم: مهارتها
آیا مهارتی دارید که در جهت شغل مورد نظر در کشور آلمان به کار بیاید؟ حتماً آن را در بخش مهارتها لیست کنید. مهارتهای کامپیوتری و نرمافزاری از جمله مهمترین مواردی است که در بخش مهارتهای رزومه آلمان باید بنویسید.
نکته دهم: فرمت صحیح ارسال رزومه به آلمان
بعد از تنظیم رزومه کاری برای آلمان به استفاده از نکات ذکر شده، رزومه را در فرمت pdf ذخیره و با متن مناسب و ایمیل معتبر به مقصد ارسال کنید.
برای اطمینان از اینکه رزومه شما مطابق با استانداردهای آلمان تنظیم شده است یا نه بهتر است قبل از ارسال رزومه، یک مرتبه از هر نظر رزومه را بررسی کنید و آن را با نمونه رزومههای آلمانی موجود در سایت سی وی رزومه مقایسه کنید.